Wat is een IP adres?

Vandaag weer een nieuw artikel. Dit keer gaan we het hebben over wat een IP adres nou eigenlijk is. Tevens gaan we het hebben over het digitale tijdperk. Laten we daar maar mee beginnen. Anno 2021 leven we namelijk in het digitale tijdperk en dit betekent dat steeds meer in ons leven zich online afspeelt en online zal afspelen. Vrijwel alle mensen hebben internet en maken hier gebruik van. Online aankopen doen, dat is wat er onder andere wat populair is. Tevens werken veel mensen met een computer. Zonder computer is het voor veel mensen onmogelijk om hun werk te doen. En wat dacht je van mobiele telefoons. Mensen staan 24/7 met elkaar in contact. Een zakenman kan zeker niet zonder zijn telefoon en ben jij ouder van een kind? Dan kan je met handige apps zelfs zien waar jouw kind zich bevindt. Dit moet een veilig gevoel geven!

Het IP-adres

Even terugkomend op de computer, we vertelde hierboven al dat heel veel mensen met een computer werken. Nu kunnen we ook meteen de koppeling maken met het IP-adres. Met behulp van het IP-adres wordt een computer herkend, tenminste wanneer deze op het internet is aangesloten. Eigenlijk kan je zo’n adres vergelijken met een telefoonnummer. Wanneer een apparaat is aangesloten met het internet, dan krijgt het een unieke code. Vraag jij je af waar IP voor staat? Dan kunnen wij jou hier gemakkelijk een antwoord op geven. Dit staat namelijk voor Internet Protocol. Dit adres wordt gebruikt om gegevens via het internet van de zonder naar de ontvanger te transporteren. Zo weet men altijd waar bepaalde boodschappen vandaan komen.

Onderneming

Heb jij een onderneming, dan is er een IP-adres dat gekoppeld is aan jouw bedrijf. Zit jij op het internet op je werk? Dan ben je als internetgebruiker niet anoniem. Heb jij een website, dan is deze gekoppeld aan een domeinnaam, deze is weer gekoppeld aan een IP-adres. Heb jij nog geen website, dan zal je dus een domeinnaam moeten kopen. Via verschillende sites kan je erg gemakkelijk zien welke domeinnamen er nog vrij zijn.

maxime-9kf6TF2fack-unsplash

Meer lezen

Vond jij dit een leuk artikel en wil jij meer lezen over computer gerelateerde onderwerpen? Dan is het aan te raden om onze website verder nog te bekijken. Wij hebben namelijk nog veel meer leuke artikelen. Via de zoekfilter kun je gemakkelijk op zoek naar onderwerpen, wie weet hebben wij er wel wat leuks over geschreven.

MEER TE WETEN KOMEN

computer mee?

Hoe lang gaat een computer mee is een vraag die mensen vaak aan ons stellen.

computer traag?

Heb jij een computer en wordt deze steeds weer trager? Vraag jij je af wat hier de ...

Hack beveiliging

Je computer, waarschijnlijk speelt deze een belangrijke rol in je leven.