Hoe lang gaat een computer mee?

Hoe lang gaat een computer mee is een vraag die mensen vaak aan ons stellen. Op deze vraag kunnen wij geen precies antwoord geven, echter kunnen wij wel speculeren en dat is dan ook precies wat we in dit artikel gaan doen. Mocht jij een goedkope computer kopen, dan is de kans groot dat je hier drie jaar plezier van zult hebben. Koop jij een duurder model? Dan gaat deze gemiddeld gezien 5 jaar mee. Wanneer je ervoor kiest om echt een dure laptop te kopen, dan gaan deze vaak rond de 7 jaar mee. Kortom, een laptop of computer is best wel snel aan vervanging toe. Veel sneller dan bijvoorbeeld een goede CV ketel of wasmachine. Wat hiervan de reden is, is de technische levensduur. Hiermee bedoelen we de tijd dat de computer van binnen goed blijft. Om dit in te schatten zijn we volledig afhankelijk van de onderdelen in de computerkast.

Wanneer je computer ouder wordt, dan verslijt de hardware. Tevens verouderd de software en ook dit is een reden om een nieuwe te kopen. Kortom, je komt er niet onderuit eens in de zoveel jaar zal je een nieuwe computer of laptop moeten kopen.

tarun-dhiman-RQqFD_XH-MU-unsplash

Een computer of laptop?

Is het zover, doet jouw oude laptop of computer het niet meer of is deze echt aan vervanging toe? Dan is het tijd om een nieuwe aan te schaffen. De vraag is echter: ga je voor een computer of een laptop. Het grote voordeel van een computer is dat deze vaak meer geheugen heeft en in veel gevallen langer mee gaat. Tevens is dit een aanrader voor als jij veel thuis werkt. Werk jij niet veel thuis en ben jij op veel verschillende plekken te vinden? Dan is het aan te raden om een laptop te kopen. Deze kan je gemakkelijk met je meenemen en dat is absoluut niet het geval bij een computer. Een computer zal je helemaal los moeten koppelen, tevens is deze erg zwaar.

Spelcomputer

Een computer met erg veel geheugen is de spelcomputer. Hou jij echt van gamen, dan is het zeker aan te raden om zo’n computer te kopen. Deze is namelijk een stuk sneller dan een normale computer of laptop. Dit zorgt ervoor dat jij grote spellen alsnog super snel kunt spelen. Kies jij ervoor om dit soort spellen te spelen op een normale laptop of computer? Dan is de kans groot dat dit erg sloom gaat.

glenn-carstens-peters-0woyPEJQ7jc-unsplash

MEER TE WETEN KOMEN

computer traag?

Heb jij een computer en wordt deze steeds weer trager? Vraag jij je af wat hier de ...

IP adres?

Vandaag weer een nieuw artikel. Dit keer gaan we het hebben over wat ...

Hack beveiliging

Je computer, waarschijnlijk speelt deze een belangrijke rol in je leven.